Facebook tips

Facebook tips voor de decembermaand

6 Tips om Facebook optimaal in te zetten tijdens de decembermaand

Facebook tips voor de Decembermaand

Het is december! De allerleukste maand van het jaar. En ja, december 2020 is anders dan de voorgaande edities, zullen we maar zeggen. Maar dat mag de pret echt niet drukken! Zeker online is dit het moment om te shinen met je bedrijf. Kom maar door met die glitters en die glimmers. Ik geef jou Facebook tips, zodat jij spetterende decembercontent kunt creëren.

1: Maak een content plan met belangrijke data

Begin bij het begin: maak een plan. Zet alle data van december op een rijtje en vul meteen de belangrijkste dagen in. Pakjesavond, de kerstdagen, oudjaar. Maar vergeet bijvoorbeeld ook de derde vrijdag van december niet: Ugly Christmas Sweater Day. Allemaal dagen die vragen om een speciale of feestelijke post. Je creëert nu overzicht in je maand en je ziet waar er nog ‘gaten’ zitten voor andere content. Probeer ook deze alvast op te vullen met onderwerpen. Met een kijkje achter de schermen, een review of zet bijvoorbeeld mooi product in de schijnwerpers.

2: Content tip: maak december visueel aantrekkelijk

Dat je tijdens de kerstdagen een sfeervolle foto plaatst, snap ik helemaal. Maar nog veel beter is het, om de hele maand door knusse, warme en feestelijke content te posten. Zorg voor een kerstboom op de achtergrond, een kaarsje hier en daar, een warme winterse trui of een dampende kop thee. Ook bij berichten waarin het niet direct om de feestdagen draait. Zie het als een opwarmertje, een feel-goodmomentje. Gebruik bijvoorbeeld Canva voor mooie stockfoto’s.

3: Dit is hét moment om iets weg te geven

Wees zelf eens Sinterklaas en organiseer een leuke winactie. Op die manier kun je een mooie, nieuwe dienst lanceren of een bestseller nog eens onder de aandacht brengen. Daarnaast zorgt een winactie vaak voor een groot bereik van je post. Dat is dan mooie bijvangst voor jou! Wil je weten hoe je dat aanpakt? Lees dan hier even verder.

4: Adverteer in december doelgericht

December is een dure maand. Ook om te adverteren. Dit is dus niet het moment om op dat gebied allerlei nieuwe dingen te testen. Val lekker terug op je best practices van het afgelopen jaar en profiteer daarvan. Risico’s nemen doe je in januari maar weer. 😉 Wat natuurlijk wél kan is met een toffe aanbieding komen die alléén in december geldig is. Een beetje urgentie creëren kan nooit kwaad!

5: Zet retargeting in

Heb jij de facebookpixel al geïnstalleerd? Zo kun jij bezoekers van jouw website heel gericht een aanbod doen. En je weet: deze mensen zijn sowieso al geïnteresseerd, want ze waren natuurlijk niet voor niets op jouw site. Gebruik retargeting dus om al je bezoekers uit Q4 op het laatste moment nog over de streep te trekken.

6: Geniet van de feestdagen!

Heb jij je Facebookberichten al ingepland? Met Facebook Creator Studio ben jij deze feestdagen zelf ook lekker vrij! Want het plaatsen van berichten gaat nu helemaal automatisch. Jij hoeft alleen maar af en toe te checken hoe goed je berichten het doen. Niemand verwacht deze dagen iets van jou. Wat een luxe!

En nieuwjaar dan? Vergeet je inhaakkalender niet te bestellen!

Dat waren de 6 Facebook tips voor déze maand, maar wat ga je volgend jaar doen? Posts bedenken aan de hand van je gloednieuwe inhaakkalender natuurlijk!

Inhaakkalender 2021

✔️ Meer dan 150 inhaak momenten
✔️ Iedere maand verrassende tips om je bereik te vergroten
✔️ Beschrijfbaar zodat je goed bij kunt houden wat je post
✔️ A4 (horizontaal) met ophanghaakje

Klik op de afbeelding om jouw inhaakkalender voor 2021 te bestellen!

Tijd om het glas te heffen en lekker te ontspannen.

Fijne feestdagen!

Laura

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top