Facebook Advertentiebibliotheek

Facebook Advertentiebibliotheek: bekijk de advertenties van jouw concurrent.

Gluren bij de buren

Dat willen we toch stiekem allemaal? Even een kijkje in de keuken van die ene concurrent. Een beetje rondsnuffelen tussen zijn documenten en zijn administratie. Niet omdat je jaloers bent, maar juist om te leren van zijn succes! Want hoe doet hij dat toch? Met de Facebook Advertentiebibliotheek kom je precies daar achter.

Ondernemers zijn van nature nieuwsgierig. Ze lopen vaak voorop bij nieuwe ontwikkelingen en ze willen gewoon altijd en overal weten waarom, wat en hoe iets werkt. Herkenbaar? Natuurlijk! Een ondernemer is ook maar een mens! Omarm je inner speurneus en ga lekker mee op zoek.

Want Facebook geeft je nu de gelegenheid om écht bij je concurrentie binnen te kijken. Ken jij de Facebook Advertentiebibliotheek al? Nee? Dan gaat er per direct een wereld voor je open!

 

Wat is de Facebook Advertentiebibliotheek?

De Facebook Advertentiebibliotheek geeft inzicht in de advertenties die jouw concurrenten op dit moment hebben draaien op Facebook en Instagram. Via een simpele zoekfunctie kom je al deze advertenties op het spoor. En kun je uitgebreid rondneuzen in de marketingstrategie van jouw branchegenoten. Niemand die jou op de vingers tikt. Niemand die jou de deur uitzet. Alle tijd van de wereld om lekker te gluren bij de buren.

 

Hoe werkt de Facebook Advertentiebibliotheek?

Eigenlijk heel simpel. Volg onderstaande stappen maar:

  1. Ga naar https://www.facebook.com/ads/library
  2. Selecteer rechts bovenin ‘Nederland’.
  3. Klik op ‘Alle advertenties’ in plaats van ‘Maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politiek’.
  4. Zoek op naam van de adverteerder, of zoek ruimer op een categorie zoals ‘fashion’ of ‘grafisch vormgever’.
  5. Je krijgt nu een lijst van alle resultaten te zien. Hierin kun je weer verder zoeken.

De lijst met resultaten zijn de advertenties die op dit moment draaien. Binnen 24 uur komen alle nieuwe advertenties in de Facebook Advertentiebibliotheek te staan. Ook wijzigingen en updates worden binnen 24 uur doorgevoerd. De lijst van advertenties is dus altijd hartstikke actueel.

 

Facebook Advertentiebibliotheek: wat kun je ermee?

Wat kun je nou eigenlijk met de info uit de Facebook Advertentiebibliotheek? Gluren is leuk, maar heb je er ook echt iets aan?

Jazeker!

  • Je kunt zien hoe vaak iemand adverteert. En je hebt zicht op de variatie aan advertenties van je concurrent. Wat test hij allemaal?
  • Tip: als een bepaalde variatie al heel lang loopt, wijst het erop dat deze advertentie het heel goed doet. Analyseer dan wat voor soort foto’s en tekst er gebruikt zijn. Dat is super waardevolle informatie voor jou!
  • Daarnaast kun je ook bekijken aan welke acties jouw concurrent meedoet. Wat is zijn Black Friday Deal? En loopt er een actie voor Moederdag?
  • Ten slotte is de Facebook Advertentiebibliotheek natuurlijk ook een grote bron van inspiratie. Het brengt jou weer op ideeën om zelf mee aan de slag te gaan.

 

Aan de slag met jouw eigen Facebook Advertenties!

Met al deze kennis en inspiratie ga je nu natuurlijk zelf aan het werk. Want je kunt wel rondneuzen in de Facebook Advertentiebibliotheek, maar daarmee heb je zelf nog geen nieuwe campagne gestart! Blijf er dus niet hangen, maar kom zelf in actie. Dat iemand anders veel ads heeft lopen, wil nog niet zeggen dat hij beter of succesvoller is dan jij.

Aan het werk: creëer in plaats van consumeer! Lees hier alvast meer over Facebook Advertising en over hoe je een topadvertentie ontwerpt.

Direct doorpakken? Meld je aan voor de cursus ‘Adverteren kun je leren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top