social media onderzoek

Dit wil je weten over het Nationale Social Media Onderzoek 2022

Ieder jaar doet Newcom Research & Consultancy B.V. het ‘Nationale Social Media Onderzoek‘ naar het gebruik en de verwachtingen van social media in Nederland. Super interessant, want deze informatie kun jij heel goed gebruiken voor je social media strategie.

Omdat ik weet dat jij het veel te druk hebt om het hele Nationale Social Media Onderzoek te lezen en te bestuderen, heb ik de belangrijkste punten voor je op een rij gezet:

 

We gebruiken steeds meer verschillende platforms

Vooral de leeftijdsgroep van 20-39 jaar is actief op meer sociale kanalen dan voorheen. Geen wonder: er komen steeds weer nieuwe digitale ontmoetingsplaatsen bij en jongeren vinden het leuk om nieuwe hotspots als Telegram, Reddit, Twitch en Discord te ontdekken. Daarnaast zijn we dagelijks meer minuten actief op social media. We blijven er langer hangen.

 

TikTok is booming!

Wat een groei: TikTok heeft dit jaar gewoon 75% meer gebruikers dan het jaar ervoor. Het lijkt erop dat dit echt een blijvertje onder de nieuwe social media is. Heel knap gedaan! In eerste instantie leek het een app voor tieners, maar intussen slaat TikTok ook goed aan bij twintigers. Het duurt vast niet lang voor de dertigers aansluiten…

 

Instagram is here to stay

Van de grotere platforms is Instagram by far de grootste groeier. En dat snap ik: Instagram is nog steeds een ontzettend leuk en sociaal platform met enorm veel mogelijkheden. Juist ook voor ondernemers. Het is relatief gemakkelijk om er een grote, betrokken community op te bouwen en je kunt je content er op veel verschillende manieren delen.

Wanneer je goed beslagen ten ijs komt, kun je op Instagram een hele nieuwe klantenstroom aanboren. En zoals het er nu naar uitziet, droogt die stroom voorlopig niet op!

Facebook laat een daling in het aantal gebruikers zien. Tja, dat hadden we eigenlijk wel aan zien komen.

 

Klein maar fijn: Telegram en Discord doen het goed!

Ook kleine platforms kunnen groots zijn in hun prestaties: wist je dat één op de tien Nederlanders van 15 jaar en ouder Telegram of Discord gebruikt? Wow! Samen met Reddit en Twitch hebben ze meer dan een miljoen gebruikers!

 

Wat betekent dit voor jouw onderneming?

Het is sowieso slim om eens per jaar te overdenken of je nog goed zit met je social media strategie. Welke platformen gebruik je nu en hoeveel omzet haal je daaruit? Kun je dit vergelijken met het jaar ervoor?

Wat doet jouw doelgroep? Gebruikt zij intussen ook meerdere sociale kanalen en ben jij daar overal (even) actief? Wordt het tijd om dan toch maar een TikTok-account te starten? Of om actief aan de slag te gaan met Instagram? Dat laatste is volgens mij zeker een goed idee: zo laagdrempelig met je klanten in contact komen en verbinding maken is eigenlijk op geen enkel ander platform mogelijk.

 

Instagram blijft groeien. Groei lekker mee!

Het is niet te laat om alsnog in te stappen op Instagram. Maar het is wel handig om het dan goed aan te pakken, zodat je meteen lekker meedoet.

Meld je dus snel aan voor INSTA 101. De basistraining Instagram Strategie waardoor jij ook gaat groeien.

nationale social media onderzoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top