bedrijfsgroei

Kleine moeite, groot plezier: deze klusjes zorgen voor bedrijfsgroei

Een loos halfuurtje aan het einde van de dag, een weekendje weg met jezelf en al je plannen, welk moment je ook pakt: Deze klusjes zorgen voor bedrijfsgroei. Dus heb je even wat minder aanloop? Een uurtje over? Benut de extra tijd om deze (achterstallige) klusjes te doen. Dan ben je straks meer dan klaar om keihard te knallen!

 

Werk je administratie bij

Nee, dit is niet de leukste klus. Maar je ontkomt er niet aan, dus kun je beter zorgen dat je helemaal bij bent. Dat zorgt voor rust en overzicht. Ben je op het punt dat je zaken kunt uitbesteden? Doen! Er is gewoon iemand die dit beter kan én het ook nog eens leuk vindt. Inzicht in je cijfers betekent inzicht in je bedrijfsgroei.

 

Bouw en schrijf een e-mailfunnel in ActiveCampaign

Bedenk in welke fase jouw potentiële klant zit (know-like-trust) en schrijf voor de verschillende fases een serie e-mails. Vertel wie je bent en wat je doet. Maar wees vooral de expert die de oplossing voor hun probleem in handen heeft. Laat die leads maar binnenstromen. Na de vakantie heb jij bakken met werk.

 

Maak een online cursus

Je hebt zoveel kennis op jouw vakgebied! Bedenk welk deel je gemakkelijk in modules zou kunnen gieten en maak er een online cursus van. Als die eenmaal draait, kun jij lekker genieten van het passieve inkomen dat je hiermee genereert. Start now, thank me later. Over bedrijfsgroei gesproken…

 

Plan je social media in voor de komende maanden

Afgezien van de super actuele posts en spontane posts, kun je al heel veel voorbereiden voor de komende maanden. Inspireer, deel kennis, zet je aanbod in de spotlight: schrijf gewoon alvast 30 captions. Dat scheelt je verderop in het seizoen uren werk.

 

Verhoog je tarieven

Want wie zegt dat je dat alleen op 1 januari mag doen? Je bent weer een stuk verder in je ondernemersreis. Je hebt meer social proof, meer ervaring en nog betere skills. Bedrijfsgroei waar wat tegenover mag staan. Pas je prijzen dus aan in al je communicatie.

 

Bespaar op je vaste lasten

Minder kosten = meer geld overhouden. Inventariseer eens waar jouw vaste (bedrijfs)lasten precies in zitten. Misschien heb je net als ik allerlei oude of dubbele abonnementen lopen, die helemaal niet meer nodig zijn. No kidding: ik bespaarde daar zo’n 300 euro per maand mee!!

 

Update je oude blogs en webpagina’s

Lees je blogs eens kritisch door. Klopt het nog wat je daar schrijft? Misschien kun je nog wat actuele info toevoegen of een iets andere invalshoek kiezen. Pas de datum aan naar vandaag en je hebt een brand new blog. Vindt Google ook heel fijn! Hetzelfde geldt natuurlijk voor je webpagina’s. Staat er verouderde tekst tussen? Weg ermee! Of pas aan naar de huidige situatie.

 

Gebruik Google Search Console en maak een blogplan

Welke onderwerpen presteerden goed in de afgelopen maanden? Google Search Console helpt je gemakkelijk om keuzes te maken voor je komende blogs. Zet de onderwerpen vast op een rijtje en begin maar vast met schrijven. Is deze klus je net te groot? Besteed het werk uit aan een tekstschrijver. Dan weet je zeker dat je hoger in Google gaat scoren.

 

Met welke klus ga jij beginnen?

Zoek een fijn terras op en installeer je met je laptop. Maak een to do-list en ga lekker aan de slag. Het afvinken alleen al is heerlijk! En na ieder vinkje mag je natuurlijk een cocktail bestellen. Fijne zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top