Facebook Dating

Is Facebook Dating het nieuwe Tinder?

Online daten is allang geen taboe meer. De liefde van je leven of een fling voor een nacht: iedereen mag weten dat jullie eerste ontmoeting digitaal was. De markt voor datingapps is blijkbaar nog niet verzadigd. Want ook Facebook heeft een eigen datingkanaal: Facebook Dating.

 

Wat is Facebook Dating?

Dating is geen afzonderlijke app, maar een apart tabblad op je Facebookprofiel. Als je hier gebruik van wil maken, kun je op het tabblad een apart profiel aanmaken. No worries: je bent dus niet zomaar aangemeld als je Facebook gebruikt.

Dating gebruikt zijn algoritme om de perfecte match voor jou te vinden. Dat is echt de insteek: Facebook wil jou aan een duurzame relatie helpen, niet aan een one night stand. Een groot verschil met Tinder! Daarbij worden je vrienden trouwens overgeslagen, maar vrienden van vrienden en total strangers zijn dus wel een optie.

 

Facebook Dating en Tinder: wat zijn de verschillen?
  • Dating is geen aparte app, maar een onderdeel van het ‘gewone’ Facebook. Het is een opt-in, wat betekent dat je het zelf actief in moet schakelen. Je bent dus nooit zomaar ingeschreven bij Facebook Dating.
  • Tinder werkt met de swipefunctie waarmee je aan kunt geven of je iemand leuk vindt, of niet. Facebook Dating gaat anders te werk. Op basis van gemeenschappelijke interesses, evenementen die je leuk vindt en groepen waarin je actief bent, zoekt Facebook naar een match. Daarbij blijft je identiteit privé, belooft Facebook.
  • Op ieder profiel vind je 9 foto’s of ijsbrekers (vragen of stellingen). Die kun je liken of je kunt erop reageren door een chatgesprekje met iemand aan te gaan. Die foto’s en ijsbrekers heb je bij het aanmaken van je account zelf kunnen uploaden of selecteren. Ook vanuit Instagram! Een heel andere, maar wel originele manier van kennismaken.
  • En dan is er nog het verschil in doelgroep. Waar Tinder bekend staat om zijn snelle fix, wil Facebook Dating zich richten op échte relaties.

 

De nadelen van Facebook Dating

Eigenlijk klinkt Facebook Dating heel oké als je op zoek bent naar een liefde in je leven. Maar die privacy, hè? Facebook staat niet echt goed bekend als het gaat om het waarborgen daarvan. En eerlijk is eerlijk: Facebook heeft ook adverteerders die hij tevreden moet houden. Daar worden (een deel van) je gegevens toch mee gedeeld.

 

Ervaringen met Facebook Dating

Een rondje reviews leert je dat deze dingen opvallen aan Dating:

  • Het is zeer vriendelijk in gebruik. Een profiel is gemakkelijk aan te maken en contact leggen met een match is zó gepiept.
  • Zeker in de beginperiode waren er veel fake accounts. Dat lijkt intussen wat onder controle en het vinden van een echte match wordt dus gemakkelijker en leuker.
  • Met de foto’s en ijsbrekers heeft Facebook een leuke, originele manier gevonden om het eerste contact tussen matches te laten ontstaan. Gebruikers beoordelen dit als heel positief.

Wil je het zelf uitproberen en je oordeel vellen? Dan kun je hier terecht: Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top