social media templates

Hoe social media templates je leven makkelijker maken

Hoeveel tijd ben jij kwijt aan je social media?

En dan bedoel ik dus niet het oeverloos scrollen. Ik heb het over de tijd die jij besteedt aan je eigen content. Het bedenken, het schrijven, het creëren van een visual. En daarna het plaatsen en connecten met je doelgroep. Tel die uren eens op? Daar zou je met social media templates flink in kunnen snijden…

Ik wed dat het meer is dan je er eigenlijk aan zou willen besteden. Zichtbaar zijn op de socials is hartstikke belangrijk, want het is vaak het eerste lijntje in het contact met een klant. Maar eerlijk is eerlijk: voor je het weet ben je een halve dag bezig met je content en blijven andere taken liggen.

Gelukkig kan het ook anders met social media templates.

 

Wat zijn social media templates?

Het bijhouden van je sociale kanalen kan echt een struggle zijn. Social media templates zijn dan een lifesaver voor je. Het zijn kant-en-klare of invulbare posts, die je heel gemakkelijk kunt personaliseren. Mét sjablonen voor geweldige visuals. Die combinatie is echt goud!

De captions bestaan uit teksten, die je heel gemakkelijk aan kunt laten sluiten bij jouw business. Ze helpen jou handige vragen te stellen, mooie quotes te delen, lijstjes te presenteren of goed bruikbare tips te geven. Precies die dingen waar jouw volgers écht op zitten te wachten. Gebruik daarbij de professionele visuals die zeker de aandacht trekken en je bent klaar!

 

Hoe gebruik je social media templates?

Met een tool als Canva kun je de visual qua kleur en stijl helemaal aanpassen aan jouw huisstijl. Gebruik exact dezelfde kleuren als die van je logo en website en maak er één mooi geheel van. Pas het lettertype aan, zodat je herkenbaar bent voor je klanten en volgers.

Het is handig om een aantal posts achter elkaar te maken. Je zit dan lekker in de flow en op die manier kost het gewoon minder tijd, omdat je er al mee bezig bent. De posts die klaar zijn, kun je alvast inplannen. Bedenk op welke dagen je wil posten en creëer overzicht voor jezelf door alles alvast op een rijtje te hebben. Alles voor het gemak! Wil je weten hoe dat inplannen werkt? Hier vind je er alles over.

 

Social media templates: de voordelen

Ben je al enthousiast? Of zal ik alles nog even voor je op een rijtje zetten?

  • Het bespaart je enorm veel tijd. Niet meer nadenken over onderwerpen om over te posten, maar gewoon kiezen uit de templates en invullen maar.
  • Het schrijfwerk is al voor je gedaan. Elke post zit goed in elkaar en sluit af met een pakkende call-to-action.
  • Dit is wat jouw volgers graag willen! En dat ga je merken aan de likes, comments en saves bij deze posts.
  • Het is gemakkelijker om eenheid in stijl te behouden. Je feed oogt daardoor veel mooier en een stuk professioneler.
  • Social media templates zijn niet duur, als je het afzet tegen de tijd en de betrokkenheid die je ermee wint.
Social media templates die passen bij jouw branche.

Natuurlijk is niet elke post zomaar te gebruiken door ieder bedrijf. Kies daarom voor templates die toegespitst zijn op jouw bedrijfstak. Dan weet je zeker dat je altijd goed zit.

Ben je een coach of zit je in de lifestyle hoek? Dan werken deze social media templates zeker voor jouw bedrijf: https://thesocialproject.nl/lifestyle-en-coaching/

social media templates

Werk je B2B en zijn andere ondernemers jouw doelgroep? Dan zijn deze templates geschikt voor jou: https://thesocialproject.nl/b2b-ondernemers/

social media templates

Vanaf nu is je socials bijhouden een fluitje van een cent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top