Geld verdienen met Facebook en Instagram

Geld verdienen met Facebook en Instagram

Geld verdienen met Facebook en Instagram (bijvoorbeeld als Influencer) is tegenwoordig heel normaal. Door te adverteren op Facebook, een shop te koppelen aan je Instagram of door te converteren via de link in je bio. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Maar nu komt er een heel nieuwe manier van geld verdienen met Facebook en Instagram bij:

 

Content creëren op Facebook en Instagram als verdienmodel

Ja, je leest het goed. Je gaat niet alleen meer geld verdienen aan je klanten, maar ook Facebook gaat jou betalen! Op die manier willen ze ondernemers, creators, belonen voor hun steengoede content. Op dit moment worden er nieuwe functies uitgerold in Amerika en een aantal andere landen en ook Nederland is nu aan de beurt. Op dit moment kunnen de eerste gebruikers zich al inschrijven voor de bonusprogramma’s van Facebook en Instagram en dan gaat het balletje écht rollen.

 

Het bonusprogramma waarmee je geld verdient op Facebook en Instagram

Facebook wil jou als creator helpen om kwalitatieve en duurzame content te maken. Er worden nieuw tools en functies geïntroduceerd, zoals Live Audio Rooms (lijkt op Clubhouse) en Bulletin (een platform voor onafhankelijke journalistiek). Wanneer jij hier op de juiste manier gebruik van maakt zal Facebook jou dus belonen.

Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt in de grootte van je account of het aantal jaren dat je al actief bent op de platforms. Ook beginners en kleine accounts kunnen volop meedoen en profiteren van het bonusprogramma.

 

Wat levert het op?

Facebook zal jou niet alleen betalen, maar het laat je ook precies zien welke content jouw publiek het liefst ziet. En dat helpt je een nog betere band te ontwikkelen met je volgers, waardoor ook aan die zijde de omzet zal stijgen. Het is dus een echte win-win situatie!

 

Facebook Badges en Stars Challenges

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met Facebook en Instagram. Sommige functies zullen alleen op uitnodiging te gebruiken zijn. Zo kun je er in Amerika nu voor kiezen om in-stream ads te laten zien tijdens jouw IGTV-uitzendingen. En dat levert jou dan weer een bonus op.

Maar er zijn ook programma’s waar iedere creator aan mee kan doen. Gaming creators krijgen een maandelijkse bonus bij het behalen van vooraf gezette mijlpalen. Dit motiveert enorm om dóór te blijven gaan en je publiek te blijven bedienen met toffe content.

Ook kun je badges halen door Live te gaan en Reels te maken. De nadruk ligt op dit moment echt op de videocontent. Maar dat kan ook zomaar weer veranderen, want de bonusprogramma’s zijn steeds tijdelijk en ze wisselen elkaar af.

 

Hallo creator! Ook jij kunt meedoen en geld verdienen op Facebook en Instagram!

Facebook stelt een paar eisen aan de bonusprogramma’s:

  1. Het moet authentiek zijn. Echt en origineel. Met een hoge kwaliteit, waar mensen van zullen genieten. En dus langer op het platform blijven. Daar zit de winst voor Facebook en Instagram zelf.
  2. Het moet haalbaar zijn voor iedere creator om te maken. Ook voor de kleine accounts en ook voor beginners. De bonusprogramma’s zijn er om álle creators te steunen in hun werk.
  3. De vereisten zijn simpel en uitvoerbaar. Iedere creator moet kunnen voldoen aan de eisen om zelf een plekje in te nemen binnen de bonusprogramma’s.

De drempel om te starten met geld verdienen met Instagram en Facebook is dus voor iedereen even laag. Check hier of jij al toegang hebt tot (een deel van) de bonusprogramma’s: https://www.facebook.com/creators/tools/mta

 

Alvast steengoed worden in Facebook Marketing?

Dan kun je nu meteen in actie komen door je aan te melden voor de Facebook BOOTCAMP van The Social Project. Van organisch groeien tot adverteren en van posts inplannen tot cashen. In zes weken leer je álles wat alles wat je als goede creator moeten weten van Facebook.

Meld je aan, zodat je straks méér dan klaar bent om geld te verdienen met Facebook en Instagram!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top