geld verdienen facebookgroep

Geld verdienen met Facebookgroep: 4 manieren

Facebookgroep of bedrijfspagina?

Facebookgroepen doen het goed op dit moment. Vaak zelfs beter dan ‘gewone’ bedrijfspagina’s. Dat komt omdat Facebook de focus aan het verleggen is. Content in facebookgroepen krijgt voorrang binnen het algoritme. Enerzijds is dat natuurlijk jammer, omdat je bedrijfspagina nu aan bereik inboet. Maar bekijk het eens van de andere kant: jouw eigen facebookgroep biedt zoveel nieuwe kansen! Wist je bijvoorbeeld dat je ook geld kunt verdienen met je Facebookgroep?

Waarom je vandaag nog een facebookgroep moet maken:

Vergroot de betrokkenheid van je volgers.

Wanneer jij je volgers uitnodigt voor jouw unieke facebookgroep, zullen de meest betrokken volgers hier absoluut gebruik van maken. Dit zijn meteen de mensen, die het meest geïnteresseerd zijn in jouw product. Het zijn je potentiële klanten en je bestaande klanten. Nu je deze verzameld hebt in een groep, kun je ze heel gemakkelijk op de hoogte houden door middel van jouw content.

Vergroot je bereik op facebook.

Jouw waardevolle content gaat vaak verloren in de massa berichten op facebook. Een aantal volgers ziet je wel, maar eigenlijk is dat percentage om te janken. Je wil zo veel mogelijk mensen laten weten wat je doet! Facebook geeft community’s tegenwoordig prioriteit. Om je bereik flink te vergroten, kun je jouw berichten dus beter delen in je eigen facebookgroep.

Geld verdienen met je facebookgroep.

Een goede facebookgroep kan zelfs een nieuwe bron van inkomsten voor je worden. Let op: het moet wel een groep zijn, waarin je oprecht waarde biedt aan de leden. Dat doe je door er een platform van te maken waarop expertise gedeeld wordt en vragen gesteld kunnen worden. Als je aan die voorwaarde voldoet, is de rest eigenlijk heel simpel en kan ook jij geld verdienen met je Facebookgroep.

Leid je leden naar je salesfunnel

Je hebt een prachtige klantreis gemaakt: een funnel om van te watertanden. Maar hoe zorg je er nou voor dat mensen die eerste stap zetten? Niet alleen je website of gesponsorde posts kunnen het startpunt van je funnel zijn. Jouw eigen facebookgroep werkt misschien nog wel beter. Door middel van relevante content begeleid jij geïnteresseerden rechtstreeks je funnel in. Omdat ze al uit eigen beweging lid zijn geworden van jouw community, zijn deze warme contacten heel snel geneigd om de volgende stap te zetten. Zonde om hier geen gebruik van te maken, toch?

Besloten facebookgroep als bonus bij je aanbod

Stel je voor dat je een onlinecursus verkoopt. Hoe fijn is het dan als cursisten elkaar kunnen ontmoeten in een besloten facebookgroep? Op afstand en alléén leren wordt dan plotseling samen en in verbondenheid leren. Het geeft cursisten de mogelijkheid om samen te werken, te leren van elkaar, te sparren met elkaar. En jij hebt als beheerder de expertstatus. Hiermee vergroot je de waarde van het op zichzelf staande product dat je eerst ‘los’ verkocht. Sterker nog: je kunt er nu meer voor vragen, dus gooi die prijs maar omhoog. Kun je dit concept ook toepassen op jouw aanbod?

Besloten facebookgroep als aanbod

Je kunt ook de facebookgroep zelf als het betaalde product verkopen. Het lidmaatschap van de groep giet je dan in een abonnementsvorm. Zo kun je bijvoorbeeld iedere week je kennis en expertise over een onderwerp delen in de vorm van een nieuwe video. Ook kun je ‘live’ gaan in je groep en op die manier rechtstreeks vragen van leden beantwoorden.

Verspreid je aanbod in andere facebookgroepen

Naast je eigen facebookgroep, kun je ook gebruik maken van andere, al bestaande facebookgroepen. Zonder direct te verkopen, kun je in andere groepen waarde toevoegen, zodat jij zelf als waardevol gezien gaat worden. Op die manier trek je vanzelf mensen naar je eigen community, waar jouw aanbod voor hen klaarstaat.

Maak een facebookgroep: aan de slag!

Ik weet bijna zeker dat je al ideeën hebt opgedaan om zelf mee aan de slag te gaan. Want voor eigenlijk iedere onderneming is wel een relevante facebookgroep te creëren. En er zijn alleen maar voordelen! Ga jij ook geld verdienen met je facebookgroep? Aan de slag!

Maak hier je eigen Facebookgroep:https://www.facebook.com/groups/

Laat de link naar jouw groep achter in de comments.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll to Top