fbpx
Facebook Business Manager

Facebook Business Manager: Het nieuwe normaal

WAT IS FACEBOOK BUSINESS MANAGER EN HOE KUN JE HET GEBRUIKEN?

Facebook Business Manager heeft de toekomst

Niets is zo veranderlijk als het weer. Maar ook Facebook heeft er een handje van om functies en mogelijkheden te vernieuwen en aan te passen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Lees dan even verder. Want Facebook Business Manager is een blijvertje.

Hou zakelijk en privé gescheiden

Met Facebook Business Manager is het niet langer noodzakelijk om anderen toegang te geven tot jouw privé-account op Facebook. Want dat was natuurlijk wel een dingetje. Business Manager staat los van jouw persoonlijke account en het gebruikt verschillende niveaus van toegang tot de verschillende bedrijfsmiddelen. Eindelijk is jouw privé Facebookaccount weer echt alleen van jou. Zakelijke en persoonlijke inhoud blijven altijd gescheiden van elkaar.

Mensen toevoegen aan Facebook Business Manager

In de praktijk werkt dat zó: Eerst voeg je mensen toe aan je Business Manager. Ze staan nu geregistreerd op jouw bedrijfspagina, maar hebben nog geen enkele bevoegdheid. Daarna kun je kiezen of je iemand beheerders- of werknemerstoegang geeft. Met een toestemmingssysteem dat gebaseerd is op de verschillende taken, kun je de bevoegdheden als beheerder zelf in de hand houden.

Werknemers (of ingehuurde experts) kunnen op deze manier alleen werken met de door jou toegewezen accounts en middelen. Alleen beheerders hebben volledige controle. Zij kunnen instellingen, accounts en middelen bewerken.

Bedrijfsmiddelen toevoegen aan personen en partners

Wanneer jij met een team werkt aan jouw online marketing, is Businessmanager dus een uitkomst! Maar let goed op bij het toevoegen van anderen aan jouw bedrijfsmiddelen. Je geeft een persoon toegang tot jouw Business Manager, als diegene zelf geen Business Manager heeft. Wanneer diegene dat wel heeft, voeg je hem of haar toe als partner. Vervolgens kun je de middelen toewijzen waar je toegang tot wilt verlenen. Deze middelen zijn de facebookpagina’s en de advertentieaccounts.

Geavanceerde opties binnen Facebook Business Manager

Veel ondernemers zijn zelf niet zo thuis in de cijfermatige kant van hun marketing. Geen nood, want gelukkig zijn er veel professionals die je in kunt huren om dit voor jou te doen. Dit zijn bij uitstek mensen die je een aparte, financiële rol kan toebedelen binnen de paginarollen van Facebook. Zo kun je iemand de rol van financieel analist geven. Hij of zij ziet dan alle financiële bedrijfsgegevens zoals transacties, facturen, accountuitgaven en betalingsmethoden. Ga je een stapje verder door diegene de rol van financieel redacteur te geven, dan kan hij of zij deze onderdelen ook bewerken. Aan jou de keuze!

De toekomst van Facebook Business Manager

Facebook Business Manager is in korte tijd heel snel ingeburgerd. Ik acht de kans zelfs groot dat het in de toekomst alleen maar mogelijk is te adverteren op Facebook en Instagram vanuit Facebook Business Manager. Het biedt echt ook zó veel voordelen. Met name de transparantie voor Facebook zelf, maar ook de scheiding tussen zakelijk en privé door het toekennen van diverse middelen aan gebruikers zal hiervan de reden zijn.

Hoe gebruik je Facebook business manager?

Het overstappen naar en instellen van Facebook Business Manager is natuurlijk even een klusje, maar als het eenmaal gepiept is wil je echt niet meer terug! En kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je mij een uurtje huren. Ik help je met het opzetten of inrichten van jouw Facebook Business Manager, zodat je daarna snel zelfstandig verder kunt.

Boek een uur van Laura’s tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top